Édes kis semmiség - na azért mégsem :)

Posted by on Saturday, 17 May 2008

Ezek tortácskák igazán egyszerűek, és olyan látványosak, hogy önmagukban is mint kis műalkotások diszlenek az asztalon. Tulajdonképpen a sokféle változatban keringő New York-i sajttorta miniatűrizált változatai ezek, amiket kis méretüknél fogva talán még gusztusosabban lehet szervírozni. Vendégvárásnál igazi adu ász. Mivel hajnali fél három van, most bevezetőnek elég ennyi, jöjjön inkább a recept. :)

Hozzávalók

125 g kakaós keksz morzsára törve
100 g vaj megolvasztva
450 g ricotta vagy túró
450 g natúr sajtkrém (pl Philadelphia)
1 cs vaniliás cukor
175 g porcukor
3 tojás
a díszítéshez áfonya, vagy bármilyen idény jellegű bogyós gyümölcs

1. A sütőt előmelegítjük 160 fokosra és kibéleljük a muffinformákat papírkapszlikkal. A kekszmorszát összekeverjük az olvasztott vajjal, belekanalazzuk a formák aljába, majd jól lenyomkodjuk, hogy összetömörödjön. Hagyjuk kicsit hűlni.

2. Egy nagy tálban habosra keverjük a túrót és a sajtkrémet, hozzákeverjük a cukrot, a vaniliáscukrot, majd ha szépen összeállt a 3 tojást is. Ha az egészet simára kevertük belekanalazzuk a formákba a kekszmorzsás keverék tetejére.

3. 25 percig sül, utána ha kihűlt érdemes hűtőben tárolni, egyrészt mert hidegen finomabb, másrészt így tovább eláll. Közvetlenük tálalás előtt díszítsük áfonyával.

Leave a Reply

Powered by Blogger.