Ázsiai Hínársaláta

Posted by on Tuesday, 25 March 2008Ezt a salátát először Decemberben dugta az orrom alá E. és T. a suli büfései. Tudják hogy vevő vagyok minden hülyeségre. Elsőre nem volt túl bizalomgerjesztő a kissé nyálkás nyúlós zöld izé, de az izé nagyon ott volt. Meglepően finom, kicsit csípős, és az állaga nem nyúlós, inkább kellemesen rágós.


Aztán múlt héten nagyon megörültem, mert a csarnokban az Ázsia boltban ezt is lehet kapni, ezüst színű zacskóban!!! Egy zacskó elég két embernek előétel gyanánt, mert elég intenzív ízű a dolog, meg nem az a fajta étel, amitől az ember jól szeretne lakni. A csomagban amúgy minden hozzávaló megtalálható, igaz én tettem bele extra szezámmagot és szezámmagolajat de így már tökéletes lett.


Hozzávalók :)))


1 csomag hínársaláta

1 tk pirított szezámolaj

1 tk szezámmag


1. A szezámmagot betesszük egy kis száraz serpenyőbe és addig piritjuk, amíg éppen hogy csak el kezd barnulni.

2. A salátát kivesszük a zacskóból és folyó víz alatt alaposan átmossuk, majd lecsöpögtettjük.

3. összekeverjük a tasakban található chilis olajos keverékkel. (Ha ezt az ötletet nem preferáljuk egy kis chilit apróra vágunk és összekeverjük kevés szezámolajjal és sóval.)

4. A csomagban van még egy szezámmagos zacskó is, de ebben inkább fűszerek vannak, elvétve néhany szezámmag is, biztos ami biztos alapon keverjük ezt is hozzá.

5. Majd jöhet az általunk megpirított szezámmag és egy kis extra szezámmagolaj. Vigyázat, ez csak a pirított fajtalegyen, a simának ti. nincs sok íze.

2 Comments

 1. Ilyen iskolák vannak M.o.-on, amelyeknek ilyen büfései vannak? Komoly? Be lehet még iratkozni?

  ReplyDelete
 2. Hmmm, ez itt most a reklám helye?:)

  http://www.ih.hu

  megjegyzendő. hogy nem tartozik a büfé alapellátmánya közé a sali, csak ugy kaptam, jófejségből:)

  Ma amúgy a budaörsi Tesco nemzetközi konyha osztályán is szembejött velem:)

  Zozó

  ReplyDelete

Powered by Blogger.