Egy kis szombat esti dekadencia

Posted by on Saturday, 19 January 2008


Ez a szombat nem indult valami jól. Tegnap este megnéztük a Six Feet Under (nálunk Sírhant Művek néven futott) utolsó fejezetét, és mély depresszióba estünk. Ha valaki már látta, tudja miért, ha még nem, kötelező házi faladatként tessék kikölcsönözni. Ronda ködös estéken úgysem tudok jobbat, mint mások őrült életét nézve megfeledkezni a sajátomról. Meg amúgy is sorozatfüggő vagyok. Ma este például terápiás célzattal egy kis Catherine Tate Show-t írattam fel magamnak (kb. ő az angol Gálvölgyi, női kiadásban). Ezt nálunk (sajnos/hálistennek) nem mutatták még be, túlságosan is britspecifikus, a poénok nagy része úgyis elveszne a fordításban. Megjegyzendő, amikor nem kéne akkor is elveszik, de ez csak azért van, mert a magyar forgalmazók sajnos nem tudnak olyan fordítókat megfizetni akik tudnak is angolul (tisztelet a kivételnek) de ez már más tészta... :( Apropó tészta...

Vannak napok, amikor az ember úgy érzi, hogy egy kis csoki önmagában már többé nem elég egy kis plusz boldogsághoz. Ez a szombat is egy ilyen nap, tehát ilyenkor jól jön ez a torta. Lényegében kanalas desszertnek is elmenne, mert állagra olyan, mint valami sült krém, hiszen liszt szinte csak célzásképpen van benne. Brandy viszont annál inkább. Az elkészítése elsőre pancsosnak tűnhet, de egyáltalán nem az, és a végeredmény mindenkit kárpótol. Vigyázat, nagyon tömény!
Hozzávalók:


250 g étcsoki

220 g vaj

100 g cukor

2 ek Brandy

5 tojás

2 ek liszt

porcukor a szóráshoz


1. Egy kerek tortaformát kikenünk vajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, majd azt is bevajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kiválasztunk egy akkora tepsit amelybe belefér a tortaforma, vízzel 1 cm magasan megtöltjük és betesszük a sütőbe melegedni. A tortaforma alját alufóliába bugyoláljuk, hogy a víz ne juthasson be.

2. Egy kis lábosban megolvasztjuk az apró darabokra tördelt csokit, vajat és cukrot. Ha felolvadt, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a brandy-t.

3. A tojásokat gépi habverővel habosra verjük, belekeverjük a lisztet és a csokis masszát, jól elkeverjük, majd a tortaformába öntjük. A formát beleállítjuk a vízzel teli tepsibe és 25-30 perc alatt készre sütjük. A külseje megkeményedik, meg is repedhet, de a belseje lágyabb marad.

4. Megvárjuk amíg kihűl, kivesszük a tortaformából, megfordítjuk, hogy az alja legyen felül, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tetejére porcukrot szitálunk.

One Comment

Powered by Blogger.